Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

„Măi țâcă, plânsul nu-i doar pentru copii...”

Când o durea spatele, bunica făcea o grimasă, își ducea mâna la șale și se așeza pe pat, cu două perne mari puse sub cap. Putea să stea așa zeci de minute în șir. De-acolo privea cu ochii minții pe fereastra garsonierei de la parter, printre gratiile montate pentru a nu mai schimba geamurile sparte de mingea ștrengarilor din spatele blocului.

Nu știu dacă se gândea că viața-i rămăsese suspendată la vârsta de 30 și ceva de ani, după ce soțul îi murise, la sora ei plină de toane fugită în străinătate cu un stomatolog evreu, la cum a crescut singură o fetiță care-i spunea „mamă” sau la ce-are fi putut să fie viața ei și nu fusese.

Pierdută-n gânduri, doamna Răgădunescu, pe care-o salutau cu respect toți domnii și doamnele din oraș, care nu ieșea niciodată din casă nearanjată, uneori începea să lăcrimeze și să scâncească ca o fetiță care-și prinsese rochia cu volane în gardul amintirilor.

Eu o priveam cu frică și încercam s-o smulg din gânduri mângâindu-i părul alb și bogat. De-abia atunci își ștergea lacrimile cu mâinile crăpate și-mi zâmbea amar, parcă spunându-mi: „Măi țâcă, plânsul nu-i doar pentru copii...”.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement