Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

Despre binefacerile bibliotecii județene de cartier

În urmă cu nu foarte mulți ani,  începusem să dezvolt un obicei: cumpăram cărți o dată la câteva luni. Făceam o comandă pentru toți cititorii familiei și, pentru că sunt un zgârcit și jumătate (habar n-am de unde m-am procopsit și cu asta!), comandam doar atâtea încât suma finală să fie suficient de mare (de obicei, undeva peste 100 lei) pentru a evita să plătesc taxa de livrare. Doar că, de când prețul alimentelor de bază a ajuns să rivalizeze cu cel al cărților, apetitul meu pentru cultură s-a mai domolit, confesiunile lui Marcus Aurelius pierzând tot mai mult teren în fața unei bucăți de telemea de oaie no-name.

Soluția pare să vină de la Biblioteca Județeană unde, chiar dacă în ultimii cinci ani primăria n-a mai investit nimic (după spusele bibliotecarei), tot mai găsești ceva cultură de împrumut. Așa stând lucrurile, zilele trecute, după ce am rezistat impulsului de-a achiziționa o carte scrisă de Kurt Vonnegut (care costa, în funcție de ce magazin online accesai, 17 sau 35 lei), m-am decis să verific dacă filiala locală a bibliotecii nu o avea în catalog. Nu, n-o avea, dar avea o altă colecție de povestiri pe care, cu modicul preț de zero lei, m-am bucurat s-o aduc acasă și, după ce-am terminat-o, nu mi-am mai pus problema „acum ce fac cu ea?”. Simplu! O returnez. 😜

Kurt Vonnegut - „Retrospectivă asupra Armaghedonului” (cu desene ale autorului) / Ed. Humanitas, 2010

✅ Frica se poate transmite și la oamenii care nu au de ce să se teamă.

✅ Toți au motive să fie indiferenți... Asta e ultima apărare. Indiferența sau sinuciderea.

✅ Asta e una dintre bucuriile pierderii unui război. Îți predai, pe lângă resurse, și vina, și intri în rândul oamenilor mărunți și inocenți.

✅ Cred că este un tâmpit cel care împrumută o carte în loc s-o cumpere sau care le împrumută altora cărți.
Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement