Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

despre cum arata ziarele romanesti

Incep cu concluzia: arata Rau! Foarte,Rau!... Evident, sunt si exceptii. Dar cuvantul de ordine este tabloid. Din lipsa de inspiratie, design-ul ziarelor romanesti este imprumutat de la altii mai destepti (sunt multe exemple, nu le mai amintesc, ca se stiu si fara sa-i nominalizez eu pe aia care au furat...).

La inceput mi-a placut cum arata Jurnalul National. Pana de curand, cand, vorba lui Viorel, l-au facut sa arate ca un blog... Apoi, mi-a picat cu tronc EVZ-ul; pana cand am auzit ca elvetienii au tras cu ochiu' prin alte ziare si s-au inspirat si ei un pic. Nasol, zic! Din categoria "manele", "esti cu capu' faattaaaa" si "cu cine s-a mai culcat Mihaela Radulescu", ziare precum Libertatea / Click / CanCan / Ring et al. nu-mi starnesc decat repulsie; informatie proasta ambalata tipator, cam ca o fusta de tiganca (frumos colorata, dar imputita...)

Da, sunt si exceptii. Cristi Lipan e una. Acum vreo 2 zile a mai luat 7 premii de le European Newspaper Awards pentru design-ul lui Business Standard. Asa a ajuns sa numere acasa nu mai putin de ... 23 de premii pentru design de ziar! Cati-ca-el?


Si acum, partea frumoasa a articolului: ziarele de afara! Am vazut, e-adevarat la nemti, pe Sat1, un spot tv cu un nene la costum care tine la subrat un ziar sobru si destul de mare cat sa-ti dai seama ca nu e fituica vreunui liceu de provincie. Da, si in strainatate exista Bild, Mirror si altele (doar nu credeati ca am inventat noi presa de scandal si tabloidele, nu?). Dar exista si Le Monde, si Guardian, si NYTimes, The Times, multe alte ziare mai putin cunoscute, dar foarte frumos desenate. Unul din astea a fost vedeta festivitatii de premiere din 2008 de la European Newspaper Awards: Bergens Tidende. Link catre paginile castigatoare care arata... foaaarte bine!


Off-topic: Uitandu-ma prin ziarul norvegian amintit mai sus, ia ghiciti peste ce stire dau... O banda de hoti de buzunare formata din tigani (oare din ce tara or fi venit?) sunt surprinsi pe camera video... aici (filmul merge DOAR pe Internet Explorer...). Si uite asa ne facem noi de cacat prin lume! Si cand ii mai aud pe unii ca prea generalizez cu tiganii... Oare?!

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

PETISA a spus…
apropo de presa serioasa. uita-te pe anumite ziare de astazi si vezi in ce hal arata prima pagina. niste profesionisti...

Ad Code

Responsive Advertisement