Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

ca la noi, la nimeni... oare?

Tindem sa credem ca noi nu avem "ce ne trebuie"; la noi, nici lumina soarelui nu pare sa fie ce e la altii... daramite oamenii locului. Bucatarii nu sunt bine vazuti (britanicii il au pe Jamie Oliver), oamenii politici sunt de tot kkt-ul (Obama a tinut un discurs care a emotionat o lume intreaga intr-un parc din Chicago), actorii sunt de mana a 3-a (Kevin Spacey pare sa se nasca doar la ei), ca sa nu mai vorbim despre oamenii de pe strada, banalii trecatori (ce frumosi sunt oamenii la Paris, nu ?!).

De fapt, multe dintre credintele astea sunt viziuni alterate despre lume derivate din educatia pe care ne-am insusit-o. In genere cred ca lucrurile evolueaza dinspre individ catre societate si nu invers: Jamie Oliver a facut din meseria de bucatar una celebra, datorita si lui Kevin Spacey actorii sunt priviti cu admiratie, in timp ce oameni ca Barack Obama ar trebui sa fie idolul oricarui copil de culoare din lume - Yes, We Can remember?

In RO, societatea stricata in care traim apreciaza non-valorile doar fiindca indivizii apartin unei caste: apare la TV? atunci e vedeta! Si-a scos album solo? Sa urle presa despre el! Nimeni nu se gandeste la ce poate face el MAI BINE pentru EL si pentru LUMEA in care vrea sa traiasca. Suntem o natie de plictisiti congenitali!

In final, un mesaj de la o femeie care GANDESTE:


Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

Viorel Dudau a spus…
nu stiu de unde ti-o fi venit ideea, dar crede-ma pe cuvant, la Paris banalii trecatori sunt urati cu spume, si in special trecatoarele...
Alexandru Zaharia a spus…
viorele, din tot articolul ai simtiti nevoia sa-mi spui ca ai fost la paris si ca oamenii de acolo nu sunt mai buni decat cei de la noi (eu n-am fost acolo, dar ma refeream mai mult asa, la perceptia pe care romanii o au despre ceva) inseamna ca mesajul nu si-a atins tinta, cel putin in cazul tau... :)
Viorel Dudau a spus…
bine, atunci sa continui sa ma laud: am fost si la Paris, si la Londra, Viena, Budapesta, Venezia etc, si peste tot se intampla destule rahaturi, peste tot exista destule vedete care in viata lor personala sunt cel putin varza, peste tot dai de birocratie, boschetari, hoti, reguli idioate si lista poate continua. Ce vroiam sa spun de fapt e ca peste tot e ca la noi, daca privesti dincolo de entuziasmul turistului sau a telespectatorului. Datele problemei sunt evident diferite, dar problema exista peste tot (cel putin pe unde am fost eu).
Alexandru Zaharia a spus…
diferenta intre noi si alte popoare "civilizate" este una de grad: la noi 5% dintre pietoni trec pe verde la semafor la ei exact acelasi procent trece pe rosu...(nu e o statistica, evident, asa ca nu o lua ad literam). si mai e o problema: spune-mi te rog un nume de roman contemporan care sa fie cunoscut afara pentru cariera lui internationala (adica nu Hagi, Nadia si Ceausescu).romanii nu au o imagine prea buna in europa occidentala (stim amandoi din ce cauze). problema e ca eu nu vad IN TARA un om care sa fie valoros si de care sa aud la stiri ca a fost invitat in strainate pentru nu stiu ce eveniment important. ROMANII NU RAZBAT. De ce? Pentru ca sunt defazati fata de restul lumii? Pentru ca au luat doar ce era rau si facil de afara? Habar n-am... Dar tare mi-as dori sa lasam dracului mostenirea comunista / balcanismul si alte scuze penibile pe care le aud si sa RAZBATEM - pentru ca, luati ca indivizi, nici eu nu cred ca suntem "prostii satului". Nu se poate? Ba se poate! Vezi ce a facut Cristi Lipan...

Ad Code

Responsive Advertisement