Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

chestiunea cotidianul

De obicei nu comentez problemele pe care presa, scumpa si draga de presa, le are, mai ales in ultimele luni. Iata-ma-s ca acum o fac... Nu prea mai am cititori, asa ca e mai mult o insemnare in jurnal, o notita. Deci nu v-a deranja pe nimeni.

De vreo doua zile, problemele financiare ale mogulilor (si implicit ale salariatilor lor) au ajuns pe un nemeritat loc secund: o ghionoaie a presei romanesti, unul dintre cei pe seama carora se facea misto la greu in vremuri imemoriale (a se citi comuniste), a ajuns ca conduca un ziar "top quality", un cotidian care si asa e pe duca - spre online. Venirea lui Nistorescu la sefia Cotidianului s-a dovedit un cur nou de pupat pentru unii, o galusca prea mare de inghitit pentru altii. Si uite cum cenzura si abuzurile unui "facator de gazete" pot pune in umbra problema salariului pe care, cei mai multi, inca-l mai iau de la ziar.

Pentru mine, Cotidianul, ziarul ala pe care-l facea Mihnea Maruta acum un an - doi, este oale si ulcele. Nimic din spiritul acelor prime pagini nu am ragasit in numarul de azi, unul special de-a dreptul: o compilatie oribila din "procurorii Cotidianului", cica. O scriitura de Romania Mare, o atmosfera de inchizitie, ceva ce speram sa nu mai citesc prin ziare in 2009! Si uite-asa, inca un ziar "serios" s-a dus dracului.

Inchei cu un citat prin care Ion Ratiu, omul care a fondat Cotidianul, definea rolul si rostul gazetei in lumea romaneasca.

Este vorba de democratie si profesionalism in gazetarie. Cetateanul trebuie informat. Altfel nu-si poate exercita drepturile si indeplini indatoririle. Pentru aceasta, are nevoie de fapte.

Reporterul aduna aceste fapte si le expune. El ia un instantaneu, prezinta o problema. E clar, fotografia nu trebuie retusata. E clar, toate aspectele problemei, toate situatiile trebuie redate obiectiv. Dar atat. Concluziile sa le traga cititorul. Un gazetar incapabil sa faca acest lucru nu rezista in Occident. Isi pierde slujba.

Bineinteles, vom si comenta. Explicit. Vom prezenta opinia noastra, a celor avizati in problema examinata, precum si opinia dumneavoastra, a cititorilor. Insa vom avea grija sa evitam orice confuzie intre fapt si opinie. Astfel, zicem noi, vom servi democratia.

Iata ce ne propunem!

(citat scos la lumina de Gotiu)

UDATE: Maine, in EVZ, vom citi primul interviu al lui Nistorescu in care zice ce planuri are la Cotidianul. De urmarit, si pe net, asa... mai pe seara...

UPDATE2: Simona Tache a plecat si ea. Si totusi, cine mai ramane la Coti? Un comentariu care a ajuns sa fie hazliu, chiar si in vremurile astea... Nu vi s-a parut mereu ciudat sa vezi un reporter tv vorbind infocat despre ceva foarte grav ca vorba sa-i fie taiata de un calup de publicitate la... detergent, sa zicem?

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement