It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)
Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile
Search!
toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...
Mie daca nu-mi dai paine la masa e ca si cum m-ai lasa nemancat... In timp ce unii mananca paine, asa, ca adjutant, eu o consider un aliment esential pentru orice "intalnire cu bucatele". Imi place gustul si mirosul ei, plus ca ma si satur relativ repede cu ea... Ca sa desemneze ce e mai bun in viata, basmul zice "ca sarea in bucate"; eu as adauga "si ca painea cu bucatele".
Exista o adevarata filosofie cand vine vorba de preparea painii, de formele si denumirile pe care o ia in functie de cuptorul in care urmeaza sa fie coapta. N-am sa detaliez asta. Ce vreau sa va arat sunt cateva specialitati de panificatie din lumea larga. M-am interesat putin si, ajungand pe Wikipedia (aici aveti articolul), am gasit mai multe tipuri de paine:
stottie cake - anglia
pita - irak
mantou - china
pain de mie - franta
mantou china
irish soda bread - irlanda
focaccia - italia (si franta prin provence)
challah - israel
baghete - franta
PS: Bunica se pare ca nu stia bine; ea-mi spunea ca germanii nu mananc multa paine - compensand in schimb cu cartofii (de preferat fierti). Wikipedia, insa, o contrazice flagrant si afirma ca neamul lui surub consuma cea mai mare cantitate de paine, urmati de locuitorii din Chile...
4 Comentarii
http://www.formula-as.ro/2008/848/mica-enciclopedie-as-27/bucataria-cu-povesti-10543
bucataria-cu-povesti-10543
Il pun din doua bucati si il aduni tu :)