7 mai 2010

e ceva cu natia noastra ???

Se pleci intr-o tara "civilizata" (putina limba de lemn de dimineata, nu strica) e lucrul pe care si-l doresc cei mai multi romani intre 25 si 35 de ani. "Go West"-ul pet-shop-boys-ilor mi se pare ca pluteste in aer, ca guvernul face tot posibilul sa ne convinga ca nu e in stare sa tina Romania in frau si ca nu e de trait aici...

Totusi, sa pleci in Suedia ca sa faci gratar pe balcon si sa scoti aproape 2 minute onomatopee precum "aaahhhaaa... aaa... aaahhahaaaa... la gratar, la gratar... aahaaaa... la gratar, uite.... ahaaa...aaaa..aahaaaa.... la gratar, la gratar... viata, viata... la gratar" mi se pare ca nu trebuia sa te obosesti sa pleci din tara ta. Ai senzatia ca oamenii o duc acolo atat de prost, incat, atunci cand fac un gratar (aaaahhh.. la gratar!!) se simt in al 9-lea cer.

5 comentarii:

Anonim spunea...

mi-ai luminat ziua cu "tzaran in suedia". s-a si nimierit la fix, cu dedicatie pentru cineva.

semnat: io (adica io, de pe blogu' mort al lui spiri)

Alexandru Zaharia spunea...

hehe... sunt mai multe clipuri pe youtube cu "tzaranul". enjoy!

ps: de cateva zile nu-mi mai iese din minte cum zice asta "la gratar" si "viata, viata" :)))))))

viorel spunea...

Bai deci majoritatea nu pleaca la o viata mai buna. Majoritatea pleaca la joburi de cacat, platite prost, ajung sa stea in cartiere mizere in aceleasi cutii de chibrit din care au plecat, isi fac cumparaturile din piata de la arabi si se distreaza din cand in cand cu o masa imbelsugata, facuta acasa. Asta-i tristul adevar.

Alexandru Zaharia spunea...

sa inteleg ca din cacatul romanesc nu exista scapare? ca nu exista o lume mai buna decat cea pe care o traim aici? civilizatia occidentala, atat de dorita de unii dintre noi, e doar o bula de sapun? ca traiesc bine doar cei care s-au au unchi baroni?

sau mai bine zis, din cacatul romanesc nu poti pleca decat in... alt cacat?

pai atunci sa ne taiem cu totii venele in cel mai emo stil posibil sau sa ne alaturam marladiadei care a pus stapanire pe strazi.

Anonim spunea...

io

exista, dar eu nu cred decat in solutiile individuale. de-asta nu m-as baga niciodata la chestii gen "ultima spaga". (mi-a ajuns la revolutie, unde ma bucur si-acum ca am avut norocul sa nu omor pe nimeni, ca am prins un loc unde am tras vreo 20 ca la balamuc. ma rog, nu asta e subiectul.)

la modul serios, din seria "tzaran in... " cu binecunoscutul "spania / A-seis / clima bizonica" si "anglia / hummer", ce invatzam noi? ca pana si o fleica pe balcon :)) la grattaar poate fi o mare realizare, daca ai rabdat de foame la tine in moldova. peizanul ridicol macar a incercat ceva.

acuma, fiecare cum il duce capul si bafta, la polul nord, ca alde amicu', in australia, sau chiar in romania. oricum, raspunsuri generale - gen nu da spaga, mai bine da coltzu' ca te-a operat doftorul nespaguit - nu exista.

iar de guverne si state nu putem scapa asa, ca ni s-a luat mie si tzie. si orice guvern si stat pana la urma e tot hotzie. mai bine zis, haiducie inversa, adica ia de la saraci si da la bogati.

hai bafta si poze frumoase (plm, parca era FOTO zaharia, nu texte zaharia :P)