Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

dar obrazul !? cat e obrazul?

Moto: "După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt" (Herodot)

Basescu si guvernul Boc au reusit sa dezbine poporul asta. Nici nu e chiar greu sa-i asmuti pe romani unii impotriva altora (o stim de la Herodot). Ieri, la radio, o stire: liderul sindical Bogdan Hossu a propus guvernului, ca alternativa la taierea de salarii bugetare, impozitarea drepturilor de autor chiar si a celor care sunt insotite de o carte de munca (si deci, de unde deja se colecteaza impozite). Beneficiarii acestor "noi impozite" propuse de sindicalistul bugetar si insusite de guvern sunt cu adevarat o minoritate (presa si alti liber profesionisti - actori, cantareti, artisti plastici samd). Si-atunci, cand ziaristilor li se vor micsora salariile, or sa-i sustina pe bugetari cand vor face greva?

Apropos de greva. "Generala" pe care o planuiesc sindicatele a inceput deja sa se fasaie: aflu ca pe cei de la RATB si CFR "nu-i afecteaza" (deci nu vor sa intre in greva), cam la fel e si la Metrorex si nici Tarom-ul parca nu prea ar vrea. Ministrul educatiei pune o presiune fantastica asupra profesorilor fluturandu-le pe sub nas 600 lei cat ar trebui sa primeasca cei care vor participa la BAC, dar le arata si alternativa - examenele se vor da cu personal auxiliar din invatamant (bibliotecare, fochisti si femei de serviciu). Elevii si parintii acestora ar trebui sa fie solidari cu profesorii, nu? Nu... cand vrei sa-ti dai BAC-ul ca sa poti pleca la Sorbona sau cand cei mai multi dintre profesorii pe care i-ai avut sunt niste idioti congenitali, numai de solidaritate nu-ti arde...

O stire (si alta aici) de ultima ora vine sa arunce gaz pe foc: salariatii ministerului de interne nu se duc acasa cu mai putin de 4.000 lei pe luna! Ba unii au chiar dublul salariului ministrului. Ieri vedeam o lista cu cat ne costa parlamentarii; pai normal sa renunti la salariu cand tu consumi din bugetul de stat - adica de la mine si de la tine - mii de euro pe luna (Adomnitei are pe statul de plata 7.000 E - evident, nu ia banii astia in mana, dar el atat "ne costa" - desi nu face nici doi bani).

Spitalele cad pe noi, urla foamea-n profesori, liderii de sindicat urla "solidaritate" dar sunt anchilozati in reflexe prea conditionate fata de "putere", pensionarii raman fara medicamente, lucratorii de la patron raman fara locuri de munca pe capete, oamenii de afaceri "isi aduna banii cu magnetul".

Romania, spor la spart seminte...

UPDATE: Liste cu salariile din ministere... aici si aici. Atentiile la salariile de 4-5000 lei ale consilierilor din ministere! Pffff...

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Anonim a spus…
dezbinarea a inceput cu mai multa vreme in urma cand romanul a pus botul la casa-masina-plasma-doar-cu-buletinu si acum isi vede strict interesul ca-i tzatzaie fundu' sa nu le piarda si pe astea. Solidaritate?! HA!!!

Ad Code

Responsive Advertisement