Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

viva la revolucion!

Jamie Oliver face revolutie culinara in America! Sunt deja la episodul 5 (difuzat vinerea trecuta in State). Stiu, e un reality show - si emisiunile astea au cateodata darul de a nu fi chiar atat de reale. Totusi... ce a reusit "naked chef" sa faca in doar cateva luni, mi se pare fabulos si mi-a revelat niste lucruri: ca americanii sunt, si ei, o turma, ca spiritul capitalismului si mercantilismul s-au nascut acolo, ca sunt patrioti (cateodata inteles foarte aiurea), dar ca sunt si o comunitate, ca daca vii cu argumente se lasa convinsi, ca nu sunt atat de autodestructivi pe cat par si ca, daca le arati calea buna (si-i tii cu batul pe ea) sunt sanse sa o urmeze

Imi place felul in care Oliver se zbate sa schimbe obiceiurile unor oameni atat de diferiti / straini de el. O face dezinteresat sau pentru show, nu stiu - as zice ca e doar un spirit mare. O stire venita din presa britanica zice ca Jamie este "printre cele mai bogate persoane din Marea Britanie", donatiile facute de el pana acum ridicandu-se la 3 milioane de euro, cam 4% din avere (74 milioane de euro la cei 34 de ani cat are).

O sa ziceti ca la banii astia, "e normal sa faci revolutii" - de fapt, in episodul 5, omul se agita sa stranga 150.000 de dolari de la un finantator local (un spital) pentru a instrui bucatarii din scoli si pentru a cumpara fresh food (o raritate in farfuriile copiiilor de acolo).

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement