Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

neintelegeri

S-ar putea sa prea fim un neam de oameni care se lamenteaza atunci cand le merge rau sau doar "nu le merge cum vor ei". Ca asa stau lucrurile o simt in forul interior, chit ca am parte si de confirmari exteriorare: Andrei Plesu scrie in Dilema Veche de saptamana asta despre... neintelegere. Nu e vorba de lipsa de cuprindere a mintii a vreunei filosofii; domnul in cauza are exercitiu si stie sa deosebeasca lucrurile atunci cand e cazul. Mai degraba omul "nu intelege" felul nostru de a fi, mai bine zis, felul in care am ajuns sa fim, in era post comunista.
Te simţi paraşutat într-o menajerie de corcituri, într-o zoologie hibridă, cu care nu poţi comunica, oricîtă bunăvoinţă ai pune la bătaie.
Doua randuri mai jos afli ca, de fapt, miza articolului dilematic e circumscrisa... televizorului, ca si viata insasi! Filosoful da niste palmute lui Ciutacu, Badea, Nasu' samd, oameni pe care oricum lumea ar trebui sa-i mai sara cand vine vremea zeului televizor.
Trec peste generoasa contribuţie a dlui Moraru la consolidarea publică a monumentelor Becali şi Vadim. „Sînt şi ei oameni!“ – zice Naşul. Păi şi Ciutacu e om. Toţi sîntem oameni, ceea ce nu ne califică pentru postura de invitaţi în studioul din Calea Victoriei. Ori ai criterii, ori n-ai.
Am impresia ca ne cam facem ca ploua cand trebuie sa zicem lucruri mari; remarca are ca destinatar oamenii care ar putea sa face treaba asta. Nu-i enumar sa nu fac postul lung. Simt o anumita teama in tonul criticilor prostiei din tara asta; ceva de genul, "faceti numai tampenii la tv, dar o sa va reveniti singuri, nu-i asa?". E ceva din atitudinea pe care-a avut-o politistul motorizat de care va ziceam cu cateva posturi mai jos, cand nu i-a amendat pe cei care ocupau strada cu masina. Traim cu iluzia ca la romani lucrurile se rezolva cu "vorba buna" (ati auzit de "vorba dulce mult aduce"?). Sau poate ca e mai usor sa dai din gura decat sa pui mana pe bat...

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

romania inedit a spus…
In vest se rezolva cu vorba buna pentru ca aproape 1 000 de ani treburile s-au rezovat cu batul , cetatenii fiind spanzurati , trasi pe roata sau intemnitati la cea mai buna abatere .

Asa cum leii au ajuns sa se teama de culoarea rosie deoarece asa se imbraca principalul lor dusman , tribul masai , si vesticii se tem de lege deoarece suporta rigorile ei .

Ad Code

Responsive Advertisement