Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

Care sunt meseriile reale din economia productivă?

George Buhnici, pe contul lui de Twitter, a postat un pamflet din care trebuia sa reținem că, în loc să mărească taxele și impozitele, Guvernul ar fi trebuit mai degrabă să eficientizeze (prin digitalizare) hemoragia de bani din sectorul de stat.

În afara faptului că pamfletul zici că a fost scris de un liceean cu veleitiăți de viitor angajat în presă (care se pare că, în continuare, nu o duce tocmai bine), are două concepte în care pur și simplu m-am împiedicat. Se vorbește despre Agenția de Șomaj care pregătește programe de conversie către „meserii reale, căutate în economie, pentru a susține trecerea celor afectați către economia productivă”.

Așadar, în afara contextului de pamflet, unii oameni au meserii IREALE și lucrează într-o economie NEPRODUCTIVĂ. Fiert fiind pe profit și productivitate, Buhnici ne dă un soi de șah la logică. Economia (ansamblul activităților umane desfășurate în sfera producției, distribuției și consumului bunurilor materiale și serviciilor, cf. DEX) are și caracteristica asta, de neproductivitate, ca rezultat al mai multor factori (obiectivi, subiectivi, decizionali, etc). 

Am terminat de citit pamfletul și n-am putut să mă opresc să mă gândesc ce fel de meserie am eu și în ce tip de economie lucrez. Oare jurnalistul Buhnici are o meserie „reală și productivă” sau are și el nevoie de-o reconversie? Dacă nu ești digitalizat, dacă nu lucrezi în IT, dacă nu ai participat niciodată la un hackaton, dacă nu ești influencer sau „content creator”, dacă nu știi ce înseamnă PPC și reach organic, înseamnă că nu ai o meserie reală și productivă?


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement