Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

(h)istoria la zi

Iata ca tot despre o revista o sa va spun si-n postul asta. De data asta e vorba de o versiunea noua a Historia, un proiect resuscitat de o echipa tanara si inimoasa (Florentina e unul din oamenii de la varf!).

Nu credeam sa ajung sa rasfoiesc o revista de istorie, decat poate de nevoie. "Historia" mi-a dovedit contrariul! Are subiecte foarte mistoace ("Regii Romaniei pe intelesul analfabetilor de tip nou", "Antonescu la judecata istoricilor", "O scoala pentru un copil: Voievodul Mihai", "Bombele atomice ale antichitatii") si fotografii de colectie, pe care nu le mai vezi in alte parti. Ce sa mai, o mica mina de aur pentru un pasionat de fotografie!

Layout-ul este indraznet, modern, desprinzandu-se de epoca Magazinului Istoric (desi asta era o revista pentru care romanii facusera o pasiune in comunism), iar cei care semneaza au o prestanta / expertiza importanta ca sa poata sa-si dea cu parerea (Zoe Petre, Ion Cristoiu, Adrian Cioroianu, Alex Mihai Stoenescu, Razvan Theodorescu s.a.).






Nu e "Libertatea", dar nici "Idei in Dialog"; e usor de citit pentru ca arata bine; te prinde pentru ca are fotografii de arhiva; nu o lasi din mana pana nu citesti macar jumatate pentru ca, nu-i asa, rau n-are cum sa-ti faca...

NB: O posibila tema pentru numerele viitoare: evenimentele mondene in perioada interbelica! Ma gandesc aici la o fotografie din arhiva electronica LIFE Magazine...


© LIFE Magazine

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

Florentina a spus…
Hehe, ma umflu in pene de la atatea laude :)) Si da, luasem in calcul sa folosim poze din arhiva Life, dar nu stiu clar care sunt conditiile de folosire. Mai intrebam, mai zi-ne si tu.

Una peste alta, si eu sunt multumita de cum arata si de ce-i in ea :))
Alexandru Zaharia a spus…
arhiva LIFE poate fi folosita pentru proiecte non-profit fara retineri... cum "historia" vrea sa faca bani (sic!) va trebui sa cumpere fotografiile de la Getty, daca nu ma insel. nu stiu sa-ti spun cat costa - probabil destul de mult.
Florentina a spus…
Pai avem si noi un buget, cum bine stii :))

Ad Code

Responsive Advertisement