Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

romania sub ape... tulburi

Motivatie: Presedintele unei tari da mana cu un copil intr-un sat inundat si-l intreaba daca in casa lui e apa. Copilul ii raspunde, cu tatal si bunicul langa el, ca si ei au fost inundati si ca il roaga sa nu le taie pensia bunicului, tatului si mamei... Asadar, ce mai conteaza niste galeti de apa in beci cand parintii lui sunt acum, din toata saracia lor, si mai saraci ?

"Podul de piatra s-a daramat / A venit apa si l-a luat..." Partea cu "vom face altul mai trainic si mai frumos" e lasata pe alta data, eu zic macar sa avem decenta sa nu ne mintim copiii cand le-om canta cantecelul asta. In afara de bani, unii dintre sinistratilor romani din iulie 2010 le mai lipseste ceva: instinctul de conservare, de auto-aparare, instictul social, daca vreti. Doua exemple din presa de azi: "in baza lor ne ia dracu'!" si "ce pot face doua maini dibace - si un creier". In primul caz, e vorba de cativa galateni "adevarati" (hai sa le zicem romani ca daca s-ar intampla in Bucuresti sa vina viitura, tot de-astia s-ar gasi...) care beau bere si mancau mici pe terasele de pe faleza avand o priveste de vis: voluntari din toata tara + jandarmi + militari + ISU facand un perete din saci de nisip pentru ca Dunarea sa nu muste mai mult din oras. Nu Viorel, nu ma plang! Doar citesc si ma minunez... Al doilea exemplu este al unui bacauan din celebrul sat Saucesti (Bacau) care si-a facut un mini-dig din saci cu nisip, folie groasa de plastic pe care le-a pus pe gard (unul destul de zdravan, ca si casa pe care o apara). Cu o investitie de 600E a facut ca pagube de circa 15.000E sa ramana doar in... potenta!

Da, postul asta e despre romani. Viorel are dreptate cand zice ca degeaba plangem ca "tara e praf, pulbere fina" pentru ca NOI TOTI am facut posibila prabusirea ei... Si totusi, in chestiunea asta exista grade diferite de vinovatie: a mea ca nu pun presiune pe guvern sau pe cei care gresesc (ceilalti membrii ai societatii, cateodata si pe mine); vina celor care se gandesc doar la ei (pentru ca da, "noi suntem cei mai buni, raul e la ceilalti"); a celor care nu aplica legea batandu-si joc de noi toti; si da, cea mai mare vina, o au guvernantii - nu pentru ca i-am votat sau nu, ci pentru ca ei si-au asumat acest rol - sa fie "carmacii neamului" si TOT ce se intampla (bun sau rau) in tara asta trebuie pus in traista lor. Problema e ca ei NU PLATESC pentru faptele lor pentru ca, nu-i asa?, N-ARE CINE sa ii traga de urechi.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement