Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

dl prim-ministru, sunteti praf!

Ieri am auzit la radio o stire: Tariceanu spunea ca aeroportul Baneasa urmeaza sa fie, mai devreme sau mai tarziu, inchis. In prima faza, low-cost-urile vor folosi Otopeni-ul, Baneasa intrand in "patrimoniul" Romaero si al avioanelor de dimensiuni mici. "Ok, o idee buna!" spun multe voci din fundal, citind informatia asta. Totusi, sa vedem care au fost motivele pentru decizia luata de premier, ce vroia acel apus.

Citat:
"Aeroportul, în momentul de fata, dincolo de inconvenientele privind poluarea fonica, a devenit un real pericol pentru locuitorii din zona, pentru ca se afla în mijlocul orasului. Exista anumite reglementari de prudenta care fac ca aeroporturile sa fie amplasate în afara oraselor"

(c) Viorel Dudau

S-o luam metodic:

1) poluarea fonica si realul pericol al locuitorilor din zona - cine i-a pus pe dezvoltatorii imobiliari sa faca cartiere de vile langa aeroport? mai mult, cand ai cumparat casa acolo nu stiai ca te duci langa un aeroport functional? hmmm...

2) in mijlocul orasului - cand am venit eu in Bucuresti, mijlocul bucurestiului era undeva pe la Unirii, Universitate, Casa Poporului etc. asa de mult s-a schimbat orasul? hmmm...

3) reglementarile de prudenta de care vb primul ministru nu erau in vigoare si atunci s-au dat autorizatiile de constructie in zona aeroportului? hmmm...

4) in sfarsit, reactia dupa care, probabil, a rationat si premierul: iti construiesti o casa pe terenul tau, langa calea ferata (functionala!); apoi, te deranjeaza rapidul de 9 si marfarele de dimineata; pe urma, te gandesti sa dai in judecata CFR-ul ca face zgomot langa casa ta; in instanta castigi, calea ferata este inchisa (sau deviata) si... proprietatea privata primeaza! asa, cam ca in america!

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

Anonim a spus…
ca'n america? glumesti? in america pentru asa ceva se fac exproprieri masive (cu compensatii ce'i drept) dar nu guita nimeni.
iar domnu' ministru sa afle ca La Guardia din NY este fix in buricu' orasului si aterizeaza hatai mamutii de avioane pe el. dar deh. ei n'au un prim-ministru asa berbec.
si tot ca sa stie motociclistul (wish he read this!) in Edmonton, Alberta, unul din aeroporturi este FIX IN CENTRU. cred ca si canadienii astia sunt la fel de tampiti ca si americanii...
Anonim a spus…
Ar fi interesant de aflat cine is locuitorii din zona... fiindca inainte vreme nu prea erau locuitori pe linga aeroport. Oricum, au facut o alegere tare neinspirata construind atit de "naiv" in acea zona.

Ad Code

Responsive Advertisement