"Puiul la sticla" e cel mai criminal fel de mancare pe care l-ati gustat vreodata (vegetarienii sunt rugati sa sara peste acest post...). Se ia un pui din lazile frigorifice ale unui supermarket - in jur de 100.000 lei - si se gateste dupa cum urmeaza: se cresteaza, se unge cu ulei, se condimenteaza din belsug (boia dulce, piper, sare si cimbru) si se infige pe o sticla goala de bere. Se pune o tava cu apa la cuptor si se aseaza puiul drept, fara ca acesta sa aiba contact cu apa. Se lasa la foc tare timp de 1,5 - 2 ore (da, stiu ca sunteti nerabdatori, dar daca sunteti prea grabiti s-ar putea sa mancati puiul cand inca mai piuie...). Se scoate de la cuptor cand e rumen si crocant. Se serveste cald cu cartofi prajiti si muraturi. Se mananca pana cand "poti sa omori puricii pe burta" (un citat folosit des de taica-meu). Exemplarul din imagini este 100% creatia mea asa ca nu va sfiiti cu felicitarile - la comment-uri. Pofta buna!
0 Comentarii