Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

revelaţii

Am avut o revelaţie. Ieri am fost programat la dentist pentru o gaura imensă într-una din măselele mele super-sănătoase, de care n-am avut grijă niciodată (în ultimii 16 ani am fost la stomatolog o singură dată, când mi-a pus o plombă). După ce s-a uitat femeia în gura mea, a declamat un pic satisfăcută: "Dinţii sunt buni, sănătoşi... Aveţi vreo două mici carii jos şi una mare - cea care vă supără - sus. Dar aveţi o problemă mult mai gravă... Paradotoză!". Si-apoi au venit explicaţiile: oamenii îşi pierd dinţii în două moduri - fie pică dinţii în urma cariilor şi a slăbirii radăcinii (pe la 60 - 70 de ani), fie pică dinţi SĂNĂTOŞI din cauza gingiilor proaste / sângerânde care adună tot felul de microbi ce atacă rădăcinile (de pe la 40 de ani pot gădea primii dinţi buni...). Hmmm... Paradontoza o căpătăm de la părinţi (cazul meu), aşa tot ce putem face să ne spălăm naibii pe dinţi dacă nu vrem să rămânem fără ei!

Ok... vă ziceam ceva de o revelaţie. Păi minunea de care vă zic se cheamă Paradontax. E firma recomandată de doctor pentru pasta de dinţi şi apa de gură pe care le folosesc acum. Domne', nici nu vă daţi seama ce dinţi albi şi netezi am după fiecare spălare! Parcă-i Ariel, nu alta! E-adevărat, costa 15 lei un tub, dar alternativa e să fac un tratament de câteva sute (poate mii) de euro pentru gingii.

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

Anonim a spus…
domnule, eu nu cred pana nu vad (ca Toma- nu nepotu' , ci necredinciosu') , asa ca asteptam poze cu dintii albi ca neaua ( si ai tai, si ai lu' Nico- ca si ea a laudat pasta asta de dinti). faceti voi poze la copaci porno, la frunze, la goange, la fanar in demolare si nu faceti la asa minunatie?! dovada, deci!
simf a spus…
:) si eu ma lupt cu parodontoza de vreo 8 ani, tot parodontax si apa de gura si, in perioadele de stres, medica imi face un detartraj, o spalare profi (aia chiar imi place) si apoi imi aplica, mai multe zile consecutive, o solutie cu ceva zinc, alba si crunt da acra. operatiunea e insa foarte eficienta (si nu costa nici pe departe mult). ideea e sa ai grija de-acum incolo
apropo, nu ti se pare pasta de dinti cam sarata? mie initial imi venea sa vomit de la ea, acum orice altceva as folosi am impresia ca nu spala bine.
Alexandru Zaharia a spus…
simona, bine am venit in club...nu? :)) da, paradontax-ul e un pic sarata, am senzatia ca are bicarbonat de sodiu in ea (dar nu sunt sigur). oricum, azi am fost la chinuiala - mi-a facut detartrajul - vaaaiii, ma dor si acum gingiile (mi-a dat cu o freza printre gingii si dinti). NEVER AGAIN! :))sper sa tin in frau cu pasta de dinti si apa de gura. le prefer durerilor pe care le am acum...
simf a spus…
poti tine parodontoza in frau, numai sa fii atent in perioade de stres mai mare. dupa 2-3 episoade te-nveti deja. nu ma bucur c-ai venit in club ( :) ), dar am bucur ca-ti pot impartasi din experienta proprie. si mie mi-ar fi fost util daca-mi spunea cineva.
(cere spalatul pe dinti profi, e minunat. dar mare grija, ca apoi cam la o luna iar vrei) :)
si, pana la urma, putem fi mandri: noi lucram cu mintile, de-asta apare si stresul, la cei cu munca fizica bruta nu vezi parodontoza. medica mea a spus ca-i boala de intelectual (si nu-i genetica, nici macar predispozitia, fiecare munceste s-o obtina):)
Alexandru Zaharia a spus…
hmmm... mie mi-a spus ca-i boala dobandita genetic. cine mai stie... nu stiu despre ce vorbesti cu "periajul profi". am uitat sa spun ca mie mi-a dat sa iau 5 zile tratament cu antibiotice rovamycine si metronidazol.
simf a spus…
metronidazolul e antiinfectios, si eu am luat prima data, dar cu amoxicilina, apoi nu mi-a mai dat antibiotice, ca ajungeam mult mai devreme. periajul profi e un spalat pe dinti c-o pasta speciala, cu o periuta rotativa pusa pe chestia aii galagioasa de la compresor, senzatia de dupa e minunata, iti vine sa zambesti continuu, eu un fresh incredibil.
genetic poate fi un factor de influenta, dar e minor, mai puternice sunt fumatul, stresul si bruxismul - scrasnitul din dinti (m-am documentat eu pe net atunci:) )
partea buna e ca poate fi strunita.

Ad Code

Responsive Advertisement