3 iunie 2011

un film bun. foarte

N-am mai vazut demult un film, de la cap la coada, cu Nico alaturi (chiar daca pe jumatate adormiti, poate de la lumina stinsa). Toma, responsabilul cu "timpul nostru liber", dormita in camera cealalta, in timp ce noi, ca niste parinti grijulii, stateam cu o ureche la tv si cu cealalta la usa camerei. Deci, a inceput filmul...

Nu va mint, ma asteptam sa fie bun filmul; mai ales ca e "romanesc". Ultimul din categoria asta ("Marti dupa Craciun") a fost foarte bun, iar trailerul pe care l-am tot vazut, accidental, la metrou, mi-a dat sperante ca si "Buna! Ce faci?" s-ar putea sa ma gadile. Nu va povestesc filmul ca nu va mai uitati la el. Va spun doar atat: parintii unui baiat de 18 ani care fute tot ce-i pica la mana lasa relatia din dormitorul conjugal pentru o aventura online cu un necunoscut. Finalul nu e cum m-am asteptat, deci, e bine... :) Ce mi-a placut la film? Pai, unghiurile de filmare sunt fantastice (la inceput e un dialog al papucilor de casa), replicile spuse in fata calculatorului apar scrise te miri pe unde (pe tablita care anunta o statie RATB, pe cartonul cu pretul la legume din piata). Totul e... fotografic! Mi-a adus chiar aminte de suprarealismul din "Amelie" si de tehnica de filmare din "A Single Man". Da, va recomand din tot sufletul filmul asta!


PS: Cand aparea liceeanul din film amandoi ni-l si imaginam pe Toma dand replicilea alea acide pe care adolescentii le folosesc pentru a-si domina adversarul... Parintii, desigur.

Niciun comentariu: