23 iunie 2011

tara-i asta?

De ieri, de cand Basescu si-a dat cu parerea despre Regele Mihai, Antonescu, abdicare, progrom, URSS, tradare, in general, despre cea mai folosita parte a istoriei noastre recente de catre propaganda comunista, televiziunile si netul geme de reactii si spume pseudo-intelectuale. Aproape ca am uitat de podul Basarab, de cele 8 judete, de crimele din Ferentari si din Orientul Mijlociu. RTV si A3 au invitat grupuri de revoltati-sefi care sa mestece-n rahatul prezidential, printre calupuri de publicitate. Ca sa puta mai tare. Isteria nationala s-a pogorat asupra neamului spargator de seminte in fata ecranelor cu telenovele tiganesti (sa moara Eminescu si Caragiale de ciuda!). Cui vorbesc aceste televiziuni despre Rege / abdicare / tradare / istorie? Nu mai bine difuzam al 21-lea sezon din "Narcisa salbatica" ca sa ai uamenii de ce plange cu sughituri?

Istoricii sunt luati la misto de politichia vremii, batranii sunt scuipati pe obraz de nepotii cu BMW si iPhone, tara-n-treaga-i la reanimare. Asta-i Romania?

PS: La TVR Cultural, Mircea Cartarescu spune ca l-a marcat "Contele de Monte Cristo", la "Profesionistii". In reluare...

Niciun comentariu: