28 ianuarie 2011

hal de prostie

Cum am ajuns "asa"? E simplu... Ni s-a spus peste tot ca e de cacat sa spui ca tiganii ar trebui sa faca o baie inainte sa se duca sa ocupe locurile alea special create pentru ei la scoala, ca esti un animal daca vrei sa nu mai fie haite de maidanezi care sa te atace pe strada, ca cine fura si nu e prins nu e hot ci smecher, ca trebuie sa fii respectuos cu dobitocii doar fiindca sunt batrani, ca daca faci glume despre femei (sau barbati si femei) esti misogin. Ce mai, suntem plini de frustrari, de reprimari cotidiene care nu fac decat sa ne strice maselele.

Scriu asta pentru ca azi mi-a fost dat sa citesc o tampenie monumentala. Cineva se plange ca "e democratie, dar nu pentru catei" (rog sesizati folosirea lui "catei" intr-un discurs despre maidanezii care au atacat o femeie pe care au desfigurat-o provocandu-i moartea, de parc-ar vorbi de niste bisoni). Tipul asta de aberare despre "nevoia de democratie la caini" (uite, c-am spus-o p-a dreapta!) mi se pare ca mai mult rau le face patrupedelor (si autoarei). In primul rand, democratie (demos - kratos adicatelea oameni [popor] - putere) este pentru oameni si doar pentru ei. Poate si tantarii au nevoie de democratie; sunt convins ca si gandacii de bucatarie ar aprecia sa nu mai fie striviti de studentii din Grozavesti. In al doilea rand, cainele (ca specie) are STAPAN si nu egal / prieten. In al treilea rand, daca cei care vor "democratie pentru catei" cred ca aruncand un colt de paine unui maidanez ii arata "dragoste" sunt demni de mila...

Partea practica zice asa: cainii astia (bolnavi, hamesiti, turbati, inraiti.. habar n-am, spuneti voi cum vreti) NU AU CE CAUTA PE STRADA! Buuun... Acum ca am stabilit asta, cum facem sa II LUAM de pe strada? Ii ducem la adaposturi? Bagam mii de euro in curul lor cand oameni cu facultate mor de foame? N-am solutii pentru ca nu m-am gandit la ele... Cred ca e de ajuns sa ne uitam la salbaticii din Austria, Ungaria, Germania (sa nu merg mai departe) ca sa vedem cum rezolva ei problema asta.

Suntem PREA umani in ceea ce priveste "problema javrelor" (catei e mai lacrimogen, stiu, dar nu cred ca putem folosi termenul asta pentru animalele astea). Da, sunt de acord, javrele n-au NICI O VINA; oamenii insa, da... E plin internetul de povesti horror cu copii/ batrani ucisi / mutilati de... catei! Ne facem ca ploua? Eu saptamanal ma apar de "cainii strazii" care vin, ma miros, apoi trec la spatele meu si cand ma-ntorc sa vad daca au ganduri bune, incep sa ma latre de sa ma muste si mai multe nu! Asa ca, pentru toti cei care iubesc maidanezii (dar nu i-ar lua de pe strada sa le fie stapan) va doresc sa va muste o haita de-asta de cur si-apoi sa veniti sa perorati tampenii despre "drepturile cainilor" si lipsa de "democratie" caineasca!

Niciun comentariu: