28 septembrie 2010

terorismul televizat

Sangele latin al romanilor fierbe ca-ntr-o oala sub presiune de fiecare data cand o stire despre "cei care ne conduc" vine sa ne mai dea niste dureri de cap (de parca sabia restructurarilor de personal n-ar sta deasupra capului oricarui angajat din tara asta).

Exista un soi de intelegere tacita (sau poate explicita???) intre televiziunile de stiri si "oamenii zilei" - fie ei politicieni, oameni de afaceri, manelisti sau Madalina Manole. Acestia din urma fac agenda televiziunilor (si a unei parti din presa scrisa) in fiecare zi. Teroarea de care zic in titlu se refera la "bombardamentul" zilnic la care populatia e supusa la tot felul de "pervesiuni media": presedintele apare oridecateori trage un part, ministrii sunt o data la doua ore in buletinele de stiri, mai nou, sindicatele si protestatarii sunt "pe sticla" non-stop.


Si daca televiziunile nu ar mai da imagini cu Basescu? Deloc. Dau stirea ca Basescu a fost la aniversarea a 20 de ani de la infiintarea SMURD... si atat. Merge cu masina prin oras, fara escorta? Foarte bine! Arati un cadru cu el printre autobuze, pickamere si dacii ruginite, se face un pic de ras... si gata. Si asa mai departe...

Bineinteles, pentru toate astea exista telecomanda. Pot sa va recomand si un buton: 21. Acolo am eu TVR Cultural!

Niciun comentariu: