20 august 2010

noul brand de tara

Si totusi, ce pot face EU ca nenorociri ca cea de la "maternitatea" Giulesti sa nu mai aiba loc, ca atunci cand cineva care intra intr-un spital sa nu se simta ca-n purgatoriul Dantesc ? de unde sa apuc "problema": sa omor asistentele / doctorii care se comporta mai rau decat niste animale? Sa arunc cu vitriol pe fata ministrului sanatatii? Sa plec dracului din cacatul asta de tara care distruge tot ce-i bun si unde jegurile se simt ca la ele acasa?

Niste copilasi au trebuit sa plateasca cu viata si pentru ignoranta mea si a voastra, celor care citit asta, sa nu ne amagim... Nu e DOAR vina asistentei care nu i-a supravegheat. Nu e doar vina directorului spitalului care nu a dat-o demult afara (am vazut-o la televizor - era o bovina fara scrupule, fara constiinta, fara inima...). E si vina celor care i-au dat spaga in fiecare zi, in fiecare ora ca sa-si faca meseria, si vina celor care tolereaza toate mizeriile pe care le fac neandertalienii din jurul nostru, si vina celor care (ca mine) scriu texte te miri pe unde si-si varsa naduful, dar nu s-ar da jos in viata reala sa le sparga gura tractoristilor nespalati care omoara pietoni pe Magheru (!!!!).

Suferinta parintilor a caror singur scop pe lume e sa planga dupa copilasii lor e prea mare si prea sfanta ca sa mai zica cineva ceva de ea. Dar drama noastra, a celor care am avut norocul sa scapam (de data asta!) de tragedii similare este ca in fiecare zi alimentam, "cu cuvantul, cu gandul si cu fapta" o lume care ne distruge la toate nivelurile.

Asa ca, dragii mei, suntem toti vinovati pentru cacatul asta. E-adevarat, cum ziceam in alta zi, unii mai mult decat altii; unii sunt atat de vinovati ca ar trebui sa zaca in puscarii, iar altii sa nu mai iasa pe strada de rusine... Rusine... Vorbesc de lucruri sfinte, nu?

Pentru ministrul transporturilor, oricare ar fi el, propun noul, imbunatatitul, mult mai actualul si credibilul slogan care sa slujeasca, pe veci, brandul de tara: "Romania - an accident waiting to happen".

Niciun comentariu: