3 iulie 2010

o punem de-o ieseala?

In Jurnalul National s-a "infiripat" o rubrica care se numeste "De ce ati ramane in Romania? De ce ati pleca?". Cand un cotidian central are o asa rubrica, stii ca emigrarea nu e doar gandul care se loveste de peretii cranieni (si al catorva, putini, cunoscuti). E un trend, e o atitudine, e o speranta de supravietuire decenta. Iata ce scrie un cititor in pagina cu pricina:

Pentru ca romanii sunt bataie de joc

De ce? Pentru ca Romania este o gluma, o rusine. Eu am plecat de ceva timp, ma intorc in fiecare vacanta acasa cu dor si plec cu mare scarba inapoi. Nu vreau sa sjung sa imbatranesc in Romania. (...) Mi-e sila ca acest popor l-a votat pe exponentul rusinii de a fi ROMAN, mi-e sila de individul care ne reprezinta in lume si de camarila lui, iar pentru ca el este expresia vointei populare, popor care si-a batut joc de cei care au murit la Revolutie, mi-e sila de poporul roman. Restul, elucubratii de genul "imi iubesc tara, imi iubesc orasul minunat in care traiesc etc" sunt pentru cei care vor ramane. Le doresc sa ramana tuturor acelora care nu s-au saturat, care mai vor sa fie bataia de joc a celor care ii conduc.

Un comentariu:

viorel spunea...

Chiar ca e un trend. E ultima moda sa-ti fie sila de Romania si romani. Fiecare roman se crede in sinea lui un elvetian sau austriac naufragiat in tara asta, si bineinteles toti ceilalti sunt niste dobitoci care nu se ridica la nivelul lui de cultura si civilizatie :)))