Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

la fotbal ne pricepem toti...

Am o companie foarte placuta cand ma uit la meciurile de la Mondialul de Fotbal: Nico imi povesteste faze intregi cand sunt pe la bucatarie, este inimoasa si tine cu cate unii (de obicei cu cei care prezic surprize placute). Mishu, pe de alta parte, nu arata nici un interes real pentru "sportul rege". Cred ca anul asta o sa bat recordul la meciuri vazute (cam doua pe zi - cel de la 5 si cel de la 9)!

Cand eram baiat la tata, ii tineam companie la cate-un meci autohton. Venea vecinul de la trei (el n-avea televizor color si ala era singurul moment cand "ne deranja"), iar tata avea voie de la mama sa fumeze in sufragerie (mare smecherie, va spun eu!). Doua fotolii indreptate spre televizor si acolo, Steaua, Dinamo sau Rapid se luptau pe viata si pe moarte pentru "titlu". La inceputul meciului, trebuia sa ne alegem echipele: daca eu alegeam o echipa, tata tinea cu cealalta. Sau tinea cu cei mai oropsiti de pe teren: era un pariu pe care nu-l putea pierde - daca aia nu castigau, asta e, au fost mai amariti; daca faceau o "figura frumoasa" si castigau, bucuria era si mai mare! Ba chiar am fost si o data pe stadion, la Braila... Nu mi-a placut.

Mai tarziu am dezvoltat o aversiune fatisa pentru "bolovanii care plimba mingea de colo-colo". Cum a ajuns nationala Romaniei sa nu mai joace la World Cup? Mutu e gata sa se lase de fotbal pentru a nu pierde niste milioane de dolari, Chivu da autogol la meciul nationalei, Marica nu iese cu nimic in evidenta, de ceilalti nici nu mai vorbesc ca sunt niste ilustrii necunoscuti.

Inainte de a incepe mondialul ziceam asa: Brazila, Germania, Spania, Italia, Anglia sunt favorite la castigarea cupei. Dupa o duzina de meciuri vazute situatia sta putin altfel: America a facut egal cu Anglia (scotindu-i din minti pe britanici), Italia a egalat (cu greu) golul dat de in prima repriza Paraguay, comunistii Coreei de Nord au tinut in sah Brazilia (chiar daca a castigat cu 2 - 1), iar Spania a MANCAT BATAIE de la... atentie... Elvetia! Daca mi-ati fi spus inainte de Africa de Sud ca Elvetia o sa bata Spania (neinvinsa de vreo 40 si ceva de meciuri) radeam cu mana la burta! Germania a fost singura care si-a reconfirmat valoarea de ex-campioana: 4 - 0 cu Australia.

Echipele mici, fara pedigree, par sa puna probleme selectionatelor "cu pretentii" la acest mondial. Aseara, dupa meciul Spaniei cu Elvetia, mi-a venit in cap melodia lui Chris Rea - "God's great banana skin"...

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement