Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

de ce n-am cultul albumului

DISCLAIMER: Deci mie nu-mi place Iris, ce-o sa-mi faceti? O sa ma luati cu pietre, o sa-mi spuneti ca sunt un fraier care nu stie ce-i "muzica buna"? O sa soptiti un "pfff..." si o sa afisati o mutrita acra? So be it...

Si pentru ca nu-mi place cum canta Irisii (mama si tata muzii rock, greii muzicii rock, cei mai cei, nemaiauzitii, mult prea bunii perfomeri, chintesenta muzicii romanesti si mereu-invitatii-sa-cante-pe-scena-de-revelion) am descoperit ca nu-mi place nici cum gandesc - bine, ajutati un pic de un "om de muzica", un connoisseur cand vine vorba de vandut albume, Dan Popi. Si daca va place Iris, ar trebui sa va fie rusine, bai acestia, ca nu cumparati albume de muzica (chiar si in general), da? Cum de ce? Pai uite, scrie aici ca s-a descoperit ca romanului ii mai lipseste ceva.

E o tragedie ca romanul n-are "cultul albumului"? Daca va raspunde Dan Popi (vanzator de albume) raspunsul o sa fie afirmativ-cu lacrimi; daca va raspunde Gigel care sta 90% pe net, o sa va zica "ete, nah!". Chestia cu "romanul" e din categoria "romanii-s mai prosti ca altii"; ca sa vezi... Istoria (foarte) recenta zice asa: de cand a aparut Napster si muzica in format MP3 si iTunes si nenumaratele modalitati (chiar si ilegale) de a procura muzica "varsata", OAMENII (care ei nu sunt doar romani) au cam facut ceva galben si lin curgator pe dorintele caselor de discuri si pe dramele "marilor artisti care nu mai au ce vinde!". A ramas Madona fara chiloti in kur ca nu i-a cumparat Gigel albumele? Membrii Metallica nu mai au bani de a 10-a casa de vacanta cu 5 etaje pe nu stiu ce insula? Vaaaaiiii... Ghici ce: in 2010 apar muzicieni tineri care fac bani, care canta, care scot albume, care tin concerte!

Suntem in 1996. Ma rog, give or take. De cate ori auzeati o melodie misto la radio, topaiati prin casa si va balanganeati capul. Eu stiu ca asa faceam... Apoi, ma duceam a doua zi in piata (sau la magazinele de casete - pirat, de cele mai multe ori) si intrebam de artist, poate-poate aveau TOT albumul. Ajungeam acasa, il bagam in casetofon si... stupoare! Doar melodia de la radio era comestibila, dar pe aia deja o stiam; restul, era de umplutura. Ca sa vezi! Si ne mai miram ca omul n-are cultul albumului! Sa fie de vina oare "artistii" care promoveaza un "extras pe single"
de-l ia dracu' pe la radio si pe urma scot un album de-a dreptul de kkt !?? Pai asta in cartierul meu se cheama "teapa!".

Se poate si altfel? Sigur ca se poate! Am dat astazi peste un site cu melodii gratuite, asculabile online sau descarcabile. Da, tot azi, am gasit si un album - care e bun cap-coada, ce sa-i faci, ca doar e facut de niste amatori, nu de "zeii muzicii rock romanesti". Sa recapitulam: muzica gratuita, poti sa iei o melodie sau tot albumul, nimeni nu se supara, daca-ti place faci o donatie artistului, daca nu, nu; el oricum a facut muzica, pentru ca E ARTIST, nu pentru ca VREA BANII TAI! Hmm... si "specialistii in piata muzicala" imi bat obrazul ca eu sunt de vina, ca n-am educatie muzicala si ma intreaba de ce-mi sparg banii in Mall si nu le dau si lor cativa!

Ascultati muzica lui Professor Kliq, frumoasa ca toate lucrurile gratuite...

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

Anonim a spus…
io, vasile
pe lîngă subiect, îmi sunt uşor străine preocupările muzicale cu sau fără album. aud şi trec mai departe, nu-ntreba cum îi cheamă. probabil voi nimeni ceva de pe la gherila, vro pesă dată obsesiv cu nume şi prenume de mi se pune şi mie într-un neuron cîteva zile.
cam pe subiect, ce ţi-a venit cu iris?! dă-i în spanac, nu cred că i-a săltat careva în slăvi peste nivelul rromânesc, iar aici sunt ok. dar să mor dacă am văzut vrun roacăr cu tricou cu iris, tot alea clasice se poată. so f*'em, cui îi pasă ce spune un nene? io aştept cu nerăbdare să mai aibă nenea cu plete o tentativă de deces, sigur vor mai vinde şi albume, iar concertul de adio234 va fi cu sală plină.
adică: tată, iar te jigneşti cam repede, ca la aia cu cititu de la gherila.
Alexandru Zaharia a spus…
@vasile: "jignesc" nu e chiar termenul care sa descrie ce simt ptr Iris si aia care-mi reproseaza ca nu am educatie muzicala.

iris nu sunt "ok" nici macar ptr satul Romania. sunt mai multe formatii rock "bune" in RO care nu au primit atata atentie din partea cui stiu eu. iris nu e "ok" cum nu erau "ok" la vremea lor sandra brown sau paulo coelho. plus ca, in tara asta, cine se aude vorbind prea des incepe sa creada ca are DOAR EL dreptate si incepe sa se creada mesianic. deci, periculos...

cu "cine nu citeste e prost" raman la parerea mea ca au exagerat. imi plac mai mult urmatoarele: "pentru o viata sanatoasa zambiti zilnic la fructe si la glume" :) sau "pentru sanatatea dvs ascultati radio guerrilla cel putin tot timpul"!
Anonim a spus…
si cand noooi nu vooom mai fiiiiiii/
va veti amintiiiii/
ca a foooost, odaaaataaa, Iiirisss
Anonim a spus…
io, vasile
toată lumea pretinde că are dreptate cel puţin tot timpul, inclusiv în somn.
din nou, de ce ar trebui să îmi pese mie că x se dă cu dosul de pămîntul local că nu îi ies lui apele?! din incultura mea muzicală îmi plătesc ratele, ar fi cea mai ieftină şi valabilă scuză.
acum, iris sau oricare, să-mi arate un stadion plin ca la depeş de exemplu, şi poate voi compătimi uşor cu ei. pe mine mă distrează cum etern bănică e menţionat cacantautor care face săli pline. poi dacă asta ne e nivelul (mai şlăgărist desuet aşa) de ce să plîngem!? spune-i tu (producător sau ce e ăla) lu minculovici să trîntească o baladă în duet cu corina chiriac şi probabil va vinde.
pe mine mă amuză cum totul la un moment dat se reduce la cultură. suntem proşti pentru că nu citim, suntem inculţi pt. că nu cumpărăm muzică... asta trecîndu-se lejer peste "avem o muzică locală mai de gang aşa", lucru de care s-a prins şi gherila (dacă asculţi, numai manele internaţionale mai nou şi pe la ei).
despre ce vorbeam aici?! a, da, cui îi pasăăă, mă? chilian, alt nefericit care devenise util pe sticlă, din omu care-mi plăcea la un moment dat (adică fix un moment) pencă ştia să tacă, a devenit şi el mare cultivat şi artist romantic tragic, fără bani şi fără spectatori. iar, cui îi pasă?! io zic să te poţi plasa liniştit pe partea celor care nu pun botu la vorbele lor de cacao. îs nişte parodici trişti toţi. cu cît mai vorbitori, cu atît mai ridicoli.
Alexandru Zaharia a spus…
@vasile: amen, brother!

Ad Code

Responsive Advertisement