25 ianuarie 2010

care incalzire globala?

De dimineata, cand m-am dus sa mut masina parcata ilegal (adica pe la 8.30, ora la care "ridicatorii de masini" nu sunt inca pe strada mea), aproape ca nu-mi mai puteam regla respiratia de frig ce era. In masina, display-ul a pornit mai greu decat de obicei: -16 grade! Am auzit apoi la radio ca in Bucuresti minima zilei a fost de -21. Iar in Covasna -34. Uhaaa!!!

Cu toate astea, pe la 11 mai erau doar vreo 10 grade negative. Conditiile de circulatie, insa, au ramas "de vis": trafic ca la nebuni, smecheri cu cauciucuri de iarna care-si permit sa mearga in continuare cu 80 la ora pe linia de tramvai si de care e bine sa te feresti, insule de gheata pe sosele, "gheata (si) la mal" pe toate arterele principale si drumuri laturalnice complet inghetate; la fel si "locurile de parcare" unde, daca omul care a avut masina n-a dat zapada cand era moale, acum, cand e ca piatra, nu mai are nicio sansa. Primariei nici ca-i pasa...

Am apreciat in mod special gheata din parcarea Gold & Platin (dealerul Opel din Bucuresti, unde am fost sa-mi schimb un bec ars de faza scurta, dar nu s-a putut pentru ca "electricianul e in pauza de masa"). Dupa ce ca "parcarea" nu vazuse si ea o lopata, o mana de sare or something, mai erau si masini parcate, asa, in ciuda... accidentului! Dupa ce-am reusit sa gasesc un loc liber (dar plin de gheata) m-am chinuit singur vreo 10 minute SA IES din el. Asa ca, mare atentie in ce va bagati zilele astea. Ca de miercuri, aud ca vine caldura: zero grade deja suna bine, nu?

Niciun comentariu: