21 ianuarie 2010

de-aia n-are ursul coada...

Istoria recenta ne arata ca romanii nu invata nimic din greselile trecutului. Si ce daca l-am (au?) omorat pe Ceausescu? A zburat raul la D-zeu? Raman la parerea mea, ca raul cel mare a fost facut de cateii lui Ceausescu, presedintele RSR fiind primul prostanac al tarii, un cizmar cu intentii bune si ambitii regale.

Securistii, comunistii cu tatuaj pe brat cu "minea lubliu Lenin" si toti ceilalti care-si ascundeau dracii din inima lor in spatele ordinelor (dar care omorau in bataie detinuti pentru ca asa a fost ordinul, ce sa-ti spun...) traiesc bine-mersi in tara asta. Au apartamente, unii au prins dupa '90 gustul afacerilor si al banilor, nu-i arata nimeni cu degetul la coada la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor "Umanitatea" (haaahaaa!!!!). Cine sa mai urasca un pensionar, un batranel / o babuta simpatica, gata sa-ti arda o lopata in cap daca-l calci pe bataturi?

O stire pe care-am citit-o aici zice ca niste tineri istorici de la Iasi vor sa faca dreptate (and justice for all, va zice ceva?). In sensul asta ei propun diminuarea pensiilor - de cateva ori mai mari decat ai "pensionarilor de rand" - pentru cei care au lucrat in Securitate.
Considerăm că este profund imoral ca promotorii unui sistem criminal să se bucure de impunitate într-un regim democratic şi, în plus, să beneficieze de favoruri. Orice reformă care vizează modernizarea statului nu poate fi compatibilă cu onorarea acelora care au transformat statul în instrument de represiune politică, în perioada 1948-1989.
Nu stiu daca initiativa tinerilor lupi de istorie o sa aiba vreun ecou in randul parlamentarilor (si ei niste securisti / tortionari / pensionari sinistrii / golani cu servieta / afaceristi post '89). Ce stiu e ca Romania e condusa in continuare de securisti si ca asa o sa fie muuuulta vreme de-aici incolo.

Ar trebui sa avem MACAR o organizatie care sa lupte IN CONTINUARE cu comunistii (nu comunismul), cu securistii (nu securitatea) si care sa fie atenta la tot ce fac activistii de partid in democratie. Si cand ii prind, sa nu-i lase sa-si bata joc de poporul asta...

UPDATE: Si o foto care sa nu zica Viorel ca e furata...


© FotoZaharia

Niciun comentariu: