Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

cine-s astia, frate ??!!

In drum spre casa, in metroul de 10.30 de la Pipera, am vazut harta Metrorex (pentru a cata oara!) si m-a lovit ceva in moalele capului: cati dintre voi stiu de unde onoarea ca unele statii de metrou sa se cheme dupa numele unor ilustrii necunoscuti, ca sa folosesc cliseistica zilei.

Iartata sa-mi fie ignoranta / cultura generala precara, dar eu nu stiu cine au fost urmatorii: Costin Georgian, Petrache Poenaru, Dimitrie Leonida sau Nicolae Teclu. Voi stiti? Va rog sa ma luminati...

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

Bogdan a spus…
Petrache Poenaru a inventat stiloul, Dimitrie Leonida parca a facut sistemul public de iluminare in Bucuresti, Teclu a facut becul Teclu (am invatat in liceu la fizica). De Costin Georgian nu stiu nimic
Briefcore a spus…
Costin Georgian a facut practic metroul din Bucuresti :D. Maestre, ma asteptam ca un filosof ca tine sa se aplece cu mai multa eruditie asupra problemei inainte sa o atace.

Mult spor
Anonim a spus…
Acum crezi ca daca nu stim noi despre unele lucruri acelea nu exista, sint neimportante sau e vorba de "necunoscuti"? Vezi, deja ai aflat lucruri noi, mai exista si google pentru lucruri pe care nu le stim si poate ar trebui sa le aflam. Sau trebuie denumite dupa nume "universal" cunoscute :)) statia basescu, geoana, udrea, guta, deh, de astia au auzit mai toti, din pacate (si nu ii stim neaparat din simpatie)
Alexandru Zaharia a spus…
@bogdan: multumes pentru informatii. asta asteptam de la postul asta...

@briefcore: domnule copywriter, eruditia mea de filosof (daca un absolvent de facultate se poate numi asa) nu m-a impiedicat nicicand sa dau un search pe Google sau Wikipedia. postul vroia sa zica altceva. dar poate ti-a scapat... nu-i bai, mai incercam si cu alta ocazie.

@anonim: n-am zis ca oamenii sunt niste "nimeni". dar cati dintre cei care merg zilnic cu metroul stiu cine-i domnul care da nume statiei? e-adevarat ca e lipsa noastra; poate stam cam prost la capitolul "romani importanti si celebri"? acum, ce sa zic, nitica notorietate nu strica cand numesti o statie de metrou sau piata unui oras, nu? cum suna Lahovari? sau Brancoveanu? dar piata Dutulescu Marian (ha???). cat despre basescu si cei insirati de tine nu pot decat sa spun "doamne fereste!" sau "mai vorbim peste 20 de ani". :)
Fig a spus…
Intr-o zi o sa fie o statie cu numele meu. Atunci sa te tii.

Ad Code

Responsive Advertisement