14 ianuarie 2010

batalia continua - pe online*

Ziarul Business Standard a fost inchis. Maine-poimaine se intalneste AGA si decide ce face cu el (ce plateste oamenilor dati afara in prag de Craciun, ce se intampla cu activele pasive si cum fac sa-si mai recupereze ceva din investitii). M-am uitat cum site-ul ziarului a ramas impietrit in stirile din ultima zi de BS (24 decembrie 2009) si nu a mai fost actualizat. Am pus pe seama vacantei de sarbatori prelungita...

Azi, colegul si amicul Lucian Davidescu, mi-a trimis o invitatie pe Facebook sa devin fan-ul lui Standard.ro. Asa am aflat ca site-ul este acum o platforma de "comentarii, bloguri si opinii Money.ro" (ceva gen Vox Publica, dar cu subiecte business). La conducerea siteului s-au mai schimbat lucrurile "pe ici, pe colo, prin partile esentiale", Dragos Stanca degrevand-o pe Andreea Groenendijk de grijile manageriale si lasand-o sa-si continue "proiectele personale" (of, au oamenii astia un talent de a justifica o plecare...). Nu-i bai, domnisoara o sa se descurce (priviti aici).

Imi pare foarte bine ca standard (chiar si fara business si cu .ro in coada) o sa mai ramana in atentia publicului cititor de stiri de afaceri. Am vazut ca unii dintre fostii colegi "cotizeaza" la nevoia de informatii economice a romanului; mai sunt si chestii de reglat (parca prea sunt amestecate analize subtile si bine scrise, semnaturi ale oamenilor cu bani si stiri facute pentru a fi citite de pe prompter, la The Money Channel).

Exista si o versiune PDF a site-ului, in trei pagini (ma intreb cine le face DTP-ul??), cu preluarea layout-ului de la vechea sectiune "Opinii & Comentarii". Art directorul nostru, Cristian Lipan, nu cred ca ar fi fost foarte incantat de ce-a ramas din ziarul lui :)

Multumesc Lucian, mi-ai dat o veste buna!
* In vremurile bune, cand nu se prevestea nicio criza financiara, se dadea o batalie intre cele doua cotidiene de afaceri care contau: Ziarul Financiar (un mamut de presa, un ziar in care Adrian Sarbu a pompat enorm si care a avut avantajul primul venit) si Business Standard (un outsider, un ziar ivit ex nihilo, care a crescut in calitate si notorietate mai bine de doi ani).

Niciun comentariu: