Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

basescu a ramas fara benzinica

Zic: Toti marii oameni politici ai Romaniei sfarsesc groaznic: ba prin tribunale, ba huiduiti de pensionari prin parcuri, ba scuipati, ba impuscati (ups!). Desi poporul intra-n hora cu el la Alba Iulia, Basescu nu va face exceptie...

N-am mai postat pentru ca am fost ocupat... Ocupat cu criza politica din Romania. Da, eu care nu merg la vot, care n-am (avut) pic de interes pentru politica (in special cea de la noi), iata-ma prins in dezbaterile media din ultima vreme.

Basescu ne crede - pe toti - niste tampiti fara sansa de ameliorare. Altfel, cum ar putea sa se comporte atat de imbecil din toate punctele de vedere atunci cand refuza sa-si manance papara? Ce face presedintele cand majoritatea parlamentarilor ii spun ca ei il vor premier pe Johannis si nu pe Croitoru? Le face in ciuda, adanceste criza politica (il si vad pe Lucian Croitoru, un fel de curcan fara cap, umbland pe la portile partidelor, doar-doar l-o asculta si pe el cineva - n-are cine!), abdica de la principii a doua zi (dupa ce refuzase candidatul parlamentarilor pe motiv ca e "tehnocrat si nu e din clasa politica" in 24 de ore numeste fix un astfel de om - dar propus de el!).

Ultima chestie de care Basescu tine cu dintii este referendumul pentru "micsorarea numarului de parlamentari". O masura populista ("asa de bine-i sadeeee!!"), cu un scop, aparent, nobil. Presedintele are, insa, o problema: parlamentul i-a dat aviz negativ, iar daca si senatorii fac acelasi lucru, well, referendumul va fi un fel de mers la agentia loto: dai banul, dar nu-ti garanteaza nimeni ca si castigi... Si asta, se pare, pentru ca reorganizarea parlamentului NU se face prin referendum (care, apropos, ar trebui sa raspunda la 2 intrebari si nu una, ca peste tot in lume), ci prin lege organica, deci printr-o decizie a parlamentului insusi. Ma rog...

Si uite-asa, dintr-o data, Basescu, omul poporului (din popor / pentru popor) a devenit un gica-contra cu idei fixe, deloc maleabil, deloc (dar deloc!) diplomat, un soi de "faceti ca mine sau va ia mama dracului!". Sa nu ma intelegeti gresit: clasa politica din Romania nu s-a transformat, peste noapte, in Ileana Cosanzeana; doar ca pare mai inteleapta si mai democratica decat presedintele, zilele astea.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement