Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

presa tabloida romana

Ce presa de căcat* avem! Aproape ca sintagma "presa tabloida" si-a pierdut intelesul in RO pentru ca, nu-i asa, nu mai exista altfel de presa; presa responsabila, independenta si alte atribute pe care le tipa presa (tiparita pe hartie) "de calitate" sunt istorie...

Am inceput concluzionand. De dimineata tot aud dezbateri aprinse in legatura cu un raport dat de o comisie prezidentiala care e, asa cum zicea si alt blogger, "fisa unui pacient grav bolnav". E pentru prima oara cand aud si vad un raport care nu cosmetizeaza realitatile din RO. De genul....
Politicile sociale din România sunt încă incoerente, ineficiente, sunt reactive si oferă soluţii ad-hoc la crize specifice, au obiective contradictorii, sunt lipsite de viziune, de abordare strategică, nu se bazează pe evidenţe, pe indicatori sociali, nu recurg la monitorizare şi evaluare a programelor curente şi anterioare.

Resursele umane din sfera politicilor sociale au fost adesea de slabă cali­tate şi, oricum, la bază, în structurile administraţiei locale şi în special în mediul rural, au fost insuficient calificate, imobile, prost plătite, numite şi con­­­trolate politic; la vârf, la nivelul ministerelor, agenţiilor, direcţiilor, decidenţii, care se presupunea că imprimă o anumită viziune strategică, s-au schimbat con­tinuu, pe criterii politice şi nu de competenţă, sporind efectul de provizorat, de schimbare permanentă generatoare de incoerenţă şi inconsecvenţă. (mai multe extrase aici si aici sau sinteza raportului aici)
Din cele 385 pagini din care reiese toata mizeria in care ne scaldam si incompetenta statului si toate celelalte, ce credeti ca a retinut pentru dezbatere publica "presa noastra": ca raportul propune legiferarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de droguri usoare. Si hop biserica sa ne spuna ca ei nu sunt de acord cu prostitutia (dar la hotie, spaga si indiferenta au 4 dani, vorba Parazitilor); hop doctorii sa ne zica cum ca drogurile termina omul (dar 2 ani de inchisoare ce face dintr-un pusti de 17 ani care a fumat o tigara cu iarba?). Si dai, si lupta, si dai transmisii de pe soseaua de centura cu curve scoase la produs si intreaba in stanga si-n dreapta daca drogurile sunt bune ori ba... Are we fucking stupid or just playin'? Nici un cuvant despre coruptie, injustitie sociala, masuri aberante luate de stat, incompententa ???

Aseara, cand ieseam de la filmul Amintiri din epoca de aur, ma intrebam de ce regizorii romani n-au curaj sa faca un film contemporan in care sa "deseneze" toate cutumele si problemele pe care societatea romaneasca de azi le are, pe un ton serios, nu bascalios (ca m-am saturat de cat am tot ras de noi). Uite ca azi, dorinta aproape ca mi-a fost indeplinita prin acest raport. Nu ca raportul ar zice chestii pe care Basescu nu le stia, sa nu fim naivi...

* Poate ca nu e chiar toata asa... dovada ca la radio Guerrilla am auzit o dezbatere lamuritoare si extinsa cu seful comisiei care a explicat ca cele doua teme de discutie preluate sunt colaterale si nu astea sunt marile concluzii ale raportului.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

romania inedit a spus…
Eu nu vreau ca popii sa mai fie platiti de la buget !

Ad Code

Responsive Advertisement