Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

eroism in vreme de criza

MOTIVATIE: Stiu, blogul asta se cheama fotozaharia. Dar zilele astea simt ca accentul trebuie sa pice pe a doua parte a numelui, de asta sunt mai multe insemnari despre presa, care, acum descopar, cand valul crizei ne atinge (pe mine cu cativa stropi, pe altii cu mai mult) ca este mai mult decat mi-am imaginat...

Mai toate ziarele locale ale mogulilor / trusturilor de presa au fost inchise. Oricum, ziarele locale n-au dus-o bine niciodata in tara asta... Lacatele de pe usile redactiilor si mobila ridicata de firmele specializate n-au fost convingatoare peste tot. Capitalismului de criza i s-a opus, uneori, o imbinare fericita intre doua tipuri de solidaritate: a cititorului si a scriitorului de presa locala. La Cluj, redactia fostului ziar al MediaPro, Clujeanul, a confirmat o vorba pe care baietii cu mansete albe si limuzine cu numar de Bucuresti, luate-n leasing, par sa o fi uitat: nu mor caii cand vor cainii!

Pentru ca cititorii fostului Clujeanul si-au pus cenusa-n cap spunand ca "daca stiam ca se inchide ziarul, il cumparam mai des..." si pentru ca o redactie unita nu stie sa faca decat IMPREUNA lucrurile sa mearga, in urma unei chete colective, a aparut un saptamanal: Viata Clujeanului! "Actionarii" si managerii acestui "proiect de criza" sunt lefegii de ieri ai MediaPro. Nu vreau sa scriu cuvinte mari, dar credeti-ma ca e pentru prima oara cand aud ca niste "oameni mari" (a se citi cu rate la banci, cu copii de crescut si intretinere de platit la bloc) se joaca tiparind un ziar, dandu-le parca cu tifla lui Sarbu, Patriciu sau Vantu.

Ce nu stiu ei, mogulii "dă Bucuresti", este ca ziaristii de la Viata Clujeanului, au facut deja profit, cel putin in fata clujenilor!

PS: Linkuri despre primul numar, aparut luni, 6 iunie, si alte informatii, aveti aici.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement