Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

sexy-intelectualii

De vreo cateva zile incoace, aud de o initiativa - pardon! - preocupare Academia Catavencu, cum se pare ca se numesc mai nou proiectele publicatiilor lui Vantu: desemnarea celui mai sexy intelectual roman in viata...

"Indraznet", mi-am zis, mai ales ca auzisem de ceva nume de oameni pe care i-am intalnit o data / de mai multe ori in viata (invecinarea cu vedetele nu a stricat ego-ului nimanui, nu-i asa?). Pe site-ul publicatiei, mai multe propuneri din care, in urma votului maselor cititoare care trag cu ochiu' la barbile striitoricesti, sa iasa un cel mai sexy ochelarist ever. Sigur nu sunt persoana cea mai in masura sa-si dea cu parerea despre sexitatea (sau intelectualismul) unora dintre nominalizati, insa nu pot sa nu observ ca cei mai in voga regizori romani sunt vazuti ca intelectuali (hhhmmm), in timp ce Patapievici si Theodor Paleologu sunt mai ceva ca DiCaprio si Brad Pitt la un loc.

Surpriza cea mai mare, recunosc, a venit din partea unui outsider, un profesor prin excelenta, o anti-vedeta, asa cum l-am perceput eu: Vasile Morar (cunoscut ca Vasile "Moral" printre invataceii de la Filosofie si Litere - de altfel, un excelent profesor de etica si estetica, mereu amabil si cu zambetul larg pe fata). Cum de e vazut omul asta ca... sexy? Stiu, intelectul a fost mereu perceput, cel putin de o parte dintre purtatoarele de fusta cu diploma de master la subrat, ca fiind ceva hot-hot. Si totusi, nu exageram?

Poftim si link ca sa va faceti o parere si sa descoperiti si alti masculi feroce morti dupa lecturi nocturne...

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Anonim a spus…
io, vasile

Apoi de, Morar măcar este intelectual, şi eu îl ţin minte de la cursul de estetică prăpădit ca opţional dracu ştie cum printre cele ţşpe mii de cursuri de la litere. Am o amintire plăcută despre om, era unul dintre cei care aveau desigur ceva de spus, că doar nu de pomană vor fi frecat faculte şi cărţi, dar avea o voce care trăgea la somn, deci... Iar examenul l-am dat din materia altui curs din anul anterior, că de, mai avusese unu revelaţia că literiştii tre să fie tobă de estetică.
Mă amuză Cărtărescu, în ultima vreme, unde e o şuetă, hop şi el. Iar o colegă de aici cică "Ce dracu e sexy la cărtărescu?!" Aş spune nimic, dar "Cărtă este sex, nu mai tre să fie sexy..." Sex în 3 volume. Deşi dacă stai să numeri la soţii (cel puţin) discuţia se complică. Un alt "literist" e Eugen Negrici, prof de literatură contemporană, alt crai de curte veche din Edgar Quinet, genul de prof belea (serios, mie mi-a plăcut omu) care lasă maşina în parcare cu motorul pornit şi îi spune amantei recrutate prin voia ei cea bună dintre ştudente, "aşteaptă-mă 10 minute, am curs". Acum să sperăm că fetili de la litere citesc şi chestii mai superficiale decît bibliografia lu Cărtă sau Negrici că multe e şi oamenii ăştia au şanse reale dacă se pune faculta cu clicu pe pozelele lor. Şi vejnicul vajnicul Nicolae (aka Nichi, Niki?!) Manolescu. Numa prezenţa acestui nume de alint îţi rupe clar maul cu realitatea dupe care ilustrul critic cu un picior în 7 decenii mai rupe încă inimi (probabil că poate şi mai mult a rupe dînsul). Ce-i drept, în costum de blugi îi şedea ok, iar în costum negru arăta a cioclu, prea nonestetic pentru fetili din locaţie.
Neagu Djuvara... O da... Greu de comentat cum a ajuns el acolo. Să reţinem totuşi că sexitatea nu este o categorie estetică dintre cele despre care Morar putea monologa la infinit întru slava somnului meu de studinte dedat la nopţi albe. Deci de unde Neagu?! AAAA, da, din seculu trecut.

Dar cea mai inedită prezenţă mie mi se pare Ionuţ Chiva. Nu ştiu dacă cunoşti personajul. A publicat un roman (69) pe la polirom sau pe undeva şi sper din toată inima că a terminat facultatea, pentru că era pretin cu alt intelectual de la litere, Marius Ianuş, cel care făcea medicina la litere (4 ani în 7-8) înfundîndu-se în materii mai puţin abstracte gen limba rromâna contempărană cu cele 10 declinări şi conjugări ale sale. ĂĂĂĂĂ, deci băiatu asta de cînd a ajuns aici?! Din păcate nu pricep. Eu cred că m-am prins totuşi. Copiii ăştia ai lu Caţa iar nu şi-au definit termenii... Ce va să spuie intelectual?! Let alone sexy?! Me lost.
Dar e bine că e şi Cioroianu pe aici. Dacă iese ăl mai sexy se va şti e că blonda intelectului românesc, va avea o scuză pentru nefăcutele de pe vremile ministeriale.
Ştii ce cred io?! Ăştia s-au strâns toţi la o bere, s-au făcutără muci şi au scos o listă din cultura lor orientată de "preocupare", din obsesiile din tinereţe sau din B24FUN. Să le trăiască. Io votez cu Neagu, la cît de intelectual e, nu-i mai trebuie sexeală. Te face din vorbe din bătrîni...

Ad Code

Responsive Advertisement