Text Widget

perfect strangers

perfect strangers
It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something (Crash, 2004)

Prin casa

Prin casa
Unde ne facem cumparaturile, ce retete punem in practica, cum ne decoram hruba, ce flori ne imbie diminetile

Search!

toma

toma
O colectie (mereu crescanda!) cu fotografii facute lui Toma. Viata de zi cu zi a lui fi-miu, documentata ca la carte...

Gânduri

Unordered List

de ce sunt oamenii dati afara?

Stiu, e criza... Asta inseamna ca se cumpara / vinde mai putin. Din orice! Ca sa incerc un exemplu prostesc, daca inainte de criza vindeai 10 oua de la 3 gani si acum vinzi 7 oua, probabil ca pe una o poti face supa linistit (bineinteles, cocosul nu va avea de suferit ca deh, fara el, canci oua... ).

Totusi, in mana managementului unei companii moderne ar trebui sa existe mai multe robinete de inchis pana la concedierea oamenilor (costuri cu consumabile, cu combustibili, cu chirii samd). Cu toate astea, in nici 30 de zile de la inceperea noului an, firmele dau previziuni de somaj cu zeci de mii de oameni. De ce se intampla asta?

Cred ca sunt cel putin doua motive: pentru ca sunt incompetenti si nu stiu cum (sau nu vor) sa reduca costurile cu alte asset-uri (cred ca salariul directorului firmei X care anunta 5.000 de disponibilizari se numara in sute de milioane, by the way...), altul e pentru ca in perioada de boom economic (cand era euro 33.000 lei si luai cu sutele de mii de euro credit de la banca) au angajat mai multi oameni decat aveau nevoie si acum trebuie sa scape de balast. Mai sunt, cred, si unii care dau afara oameni de frica, asa cum mananca batranii mult de frica mortii...

S-ar putea ca lucrurile sa fie mai simple decat tomurile de rapoarte de audit: e vorba de lupta pentru supravietuire; plecati voi de la masa, ca sa avem noi ce papa...

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

Anonim a spus…
Gainile fac oua si fara cocos. singura probleme ca din ouale gainilor fara cocos nu ies pui.
Alexandru Zaharia a spus…
ahhh... m-ai prins! se vede ca nu mi-am petrecut prea mult timp la tara. oricum, ma refeream la cocos ca la seful orataniilor care este, de obicei, mai greu sacrificat... ;)
Fig a spus…
Ba, nu stiu cum e la altii, dar la noi se angajeaza.
Marius Paun a spus…
Oamenii sunt dati afara pt. ca managerii sunt incompetenti. Simplu

Ad Code

Responsive Advertisement