26 septembrie 2008

mai nou, citesc

Daca nu v-am mai spus pana acum (desi, mi-e greu sa cred una ca asta) va dezvalui ca sunt un mare fan al emisiunii Top Gear. Succesul pe care show-ul l-a avut inca de la inceput in inima mea se datoreaza (68,4%) lui Jeremy Clarkson - cel mai cret si cel mai in varsta dintre cei trei moderatori. Omul are umor si gata...

Chestia asta din urma am aflat-o mai abitir in concediul din august, fix la Sighisoara, cand am cumparat din (probabil) singura librarie decenta a orasului "Suflet de masina", in urma unei recenzii din Adevarul Literar si Artistic. Va las libertatea de a va imagina cum stateam, in camera pensiunii Casa Vanatorului si sorbeam un capitol dupa altul, in varful patului. De doar cateva zile am cumparat (de aceasta data din Carturesti-ul de pe Magheru) prima carte a britanicului, "Lumea vazuta de Clarkson". Nu va pot spune cu ce placere citesc randurile astea, in fiecare seara, cate 10 - 15 pagini. Succesul cartii lui JC este dat si de lungimea capitolelor (sic!) si de faptul ca reprezinta o colectie de editoriale scrise pentru Sunday Times.

O mostra de zahar pus o lingurita, cu o picatura de zeama de lamaie deasupra...
(...) cei de la catering incep sa puna intrebari despre cam pentru cate persoane vor trebui sa gateasca, iar tu esti nevoit sa le spui ca ar trebui sa-l angajeze pe Iisus in bucatarie, pentru ca ar putea fi vorba de cinci persoane sau de cinci mii.
Promisiune: Pe masura ce o sa avansez cu "lectura", va voi mai teroriza cu cate un citat din Clarkson, ca doar n-o sa rad singur de fiecare data...

2 comentarii:

pantacruel spunea...

sincer sa fiu, abia astept sa fiu terorizat in continuare "cu cate un citat din clarkson" si mai ales cu inca doua, trei "sic!"-uri bine infipte in insemnarile de pe acest blog :)

Alexandru Zaharia spunea...

pantacruel... ramai pe aproape... pentru ca nici nu stii ce pierzi! :)))