23 iulie 2008

scrisul si cititul

Citesc Dilema Veche, un numar in care a publicat si Nico ceva despre turismul romanesc care va sa zica nu exista, tema revistei: turismul cultural. Cititul imi face pofta de scris, asa ca, iata, scriu...

Scriu despre campania publicitara a Petrom-ului. Primul spot, cel cu masina de pompieri si cu soferul responsabil, mi-a placut atat de mult incat cred ca l-am pus si aici, pe blog. Pe tv a aparut de vreo luna de zile un al doilea spot. Ce diferenta! Compania petroliera se lauda prosteste, prin gura unor actorasi care spun cat de buna a fost privatizarea pentru noi, toti romanii... Bullshit!

In o cu totul alta ordine a ideilor, textele din Dilema, Ce nu le place in Romania - Luca Niculescu si Natura moarta cu turisti vii - Lucian Mandruta m-au introdus intr-o atmosfera atat de ne/obisnuita... turisti romani si expati francezi... Sondajul printre cei din urma, imi aduce aminte de lingurita cu serbet din paharul cu apa rece pe care bunica-l intindea doamnelor octogenare venite in vizita la ea.

Niciun comentariu: