14 aprilie 2007

LESS IS... MORE!


(c) ttinu - FLICKR

Nico imi spunea, inainte sa scrie un articol despre treaba asta, cum o fetita de pana in 13 ani constata - spre stupoarea audientei- ca a mancat bomboane foarte tarziu si atunci de pe coliva pe care o impartea lumea miloasa din cimitirul in care "traia".

Acum, revenind la noi, astia educati, care le-am vazut pe (aproape) toate, "crescuti la umbra"; v-ati gandit ca s-ar putea sa fim mai saraci - spiritual, la nivelul experientelor- decat cei care nu au vazut in viata lor o masina (ca sa nu mai zic de internet, GPS sau bomboane belgiene)? Mie mi-a trecut asta prin minte ieri: am tresarit cand treceam pe langa un teren plin de iarba proaspat taiata de lucratorii primariei... stiti, mirosul acela de "verde". Un copil de la tara nu a mancat niciodata o pizza - dar a dormit, vara, pe o capita de fan, aproape ca a atins stelele cu ochii, a mancat lapte direct de la vaca si paine calda scoasa din "cuptorul casei", a respirat aer curat in fiecare zi a copilariei. Ma intreb daca beneficiile progresului contrabalanseaza indeajuns "starea naturala" in care ar trebui sa ne aflam - macar din cand in cand!

2 comentarii:

Verbiaj spunea...

De Paşti am mâncat pâine caldă, făcută în casă, la ţară, proaspăt scoasă din cuptor. Nu-mi mai trebuia nici o friptură, nici pizza, nici "pasta", nimic. Pâine adevărată.

Alexandru Zaharia spunea...

Din pacate, putine sunt lucrurile adevarate de care avem parte noi, astia educatii, baietii de oras, cu net de 3MB/s. Esti un norocos... Eu am ajuns acasa si m-a asteptat un cozonac "de cumparat" (desi mancare a fost pe masa in prostie... prea multa!)