23 martie 2007

IKEA SAU CUM AM STAT 6 ORE INTR-UN MAGAZIN

Miercuri, 21 marie, ziua mea libera. O zi din calea-afara de ploioasa, mai ales daca ai neglijat sa-ti iei umbrela de dimineata, cand ai plecat de-acasa. Orele sunt 11 trecute si nu-mi vine sa cred ca ma aflu la intrarea magazinului IKEA, primul de acest fel din RO. Reclama - desantata! - de care a avut parte in EVZ ma face sa fiu un pic sceptic in legatura cu ceea ce voi gasi inauntru. Trag aer in piept si trec dincolo.

Ce a urmat momentului parasirii trotuarului in favoarea show-room-ulurilor a depasit cele mai optimiste asteptari. Imaginati-va ca ati murit si ati ajuns in raiul amenajarilor interioare! In viata mea n-am vazut atata mobila cu bun gust ca la IKEA. Ma uit in jurul meu... Multa lume vorbeste alta limba. Aflu mai tarziu, ca si o parte din staff poate fi inoportunat doar in engleza; "Cool!", imi zic. Andreea Marin, venita cu soacra si cu mama (din cate-mi dau seama) casca gura cot la cot cu mine (mai tarziu, ii zaresc pe Mircea Radu si prietena hotarandu-se ce sa cumpere...).

Pentru ca inca traiesc in casa altuia, corpurile mari de mobila nu-mi rapesc mai mult de 30 de secunde; alta poveste e cu accesoriile. Ore intregi mi-au trebuit pentru a vedea - frugal!- miile de articole proiectatea in Suedia. Preturile muuult mai mici decat s-ar crede! (asta-mi aduce aminte de declaratia belicoasa a unui oficial de la Mobexpert:"Cine e IKEA? N-am auzit..."; nu-i nimic - or sa auda cand TOATA lumea-si va cumpara mobila de aici...).

Sunt multe de povestit despre experienta mea la IKEA, o excursie de-o zi in Suedia: ca au restaurant, ca te pun sa-ti faci singur treaba (angajatii nu te streseaza cu "Ce doriti"-uri), ca te lasa sa te asezi pana si in paturi, ca poti sta acolo de la 10 la 22 fara ca cineva sa te-ntrebe de sanatate.

Niciun comentariu: